diumenge, 16 de novembre del 2014

Nen amb un cistell de fruites - Caravaggio


El barroc
El barroc es va desenvolupar al llarg dels segles XVII i XVIII i reproduïa les característiques següents:

-Abundància, quasi exagerada, d'elements decoratius
-Gust per contrastos.
-Imitació de la natura.
-Interès pel transcendental, lo solemne i lo magnífic

Un fet a tenir em compte és la gran influència de les institucions polítiques i religioses en el desenvolupament artístic.

El naturalisme, del qual el Caravaggio n'és el millor representat, tracta temes de la vida quotidiana, amb imatges tètriques utilitzant efectes de llum. Els clarobscurs procuren donar intensitat i vistositat. Fugen dels ideals de la bellesa, mostrant la realitat tal com és.

Caravaggio

Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571 - 1610) conegut com a Caravaggio per haver nascut a Caravaggio, Llombardia. És un dels exponents més destacats de l'escola naturalista que va sorgir a la Peninsula Apenina com a oposició al corrent manierista que va dominar l'escenari artístic del segle XVI.
Caravaggio va produir majoritàriament pintures religioses, a fi d'atendre les demandes del clergat. Tanmateix, les seves obres escandalitzaran amb freqüència i li va ser imposat sovint el refer quadres per ser rebutjats.

Obra

Aquesta obra té un format vertical i podríem dir que és un pla mig, ja que arriba fins la meitat de la figura del noi.
Es veu un noi en primer pla, agafant un cistell de fruites. Darrera seu, es veu un fons fosc amb ombres molt marcades.
El noi està pintat amb colors molt més clars que no pas el fons i això fa que ressalti sobre el fons.
Hi ha una línia de composició que passa pel mig del quadre, que es on està situat el nen.

Reproducció fotogràfica

Per fer la reproducció fotogràfica d’aquest quadre, he agafat a un nen, en el meu cas, al meu germà i l’he col·locat sobre un fons gris. Per tal de vestir-lo com el noi del quadre, he agafat una jaqueta i li he col·locat tal i com el noi té la samarreta col·locada. Per fer el cistell de fruites, he agafat una bossa de la compra i he col·locat tot d’aliments que es solen comprar.

Al tenir feta la foto, he col·locat amb el Gimp les ombres del darrera i he enfosquit el fons. Després he seleccionat el personatge i he pujat la brillantor i el contrast.


Aquest és el resultat:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada